Please Click Here!

Wednesday, June 9, 2010

Alhamdulillah.pointer naik

Ya Allah...aku bersyukur kepadaMu..sem ni baru aku dapat merasa pointer aku naik.
kalau nak dibandingkan sebelum ni pointer aku hampeh giler.
kecewa mak ayah aku (walaupun ayah aku selalu tak ingat pointer aku brape).
yer...kawan2 lain lg bagus dr aku.tahniah kawan2.semoga diri kalian success selalu.
aku cakap skrg pointer aku.diri aku.aku lega pointer aku naik.
bersilat aku study.wat nota2.wat latihan.
tp aku paling kecewa subjek ENTREPRENEUR..disebabkan aku tak minat dan tak study utk test 1 n 2 aku hanya dapat C+...citt!!
penting sgt ke subjek tu utk bebudak engineering ni?
yg aku tau, keje nnt tak pk pasal duit company pun.itu Admin punyer keje.
yg aku tau keje nnt, debug, troubleshoot, sattle issue, collect data, present data.
takde maknenyer aku nak belajar ekonomi ni.kalo aku nak beli rumah ke, kereta ke, aku leh tanya kawan2 yg keje bank ke.tak payah la satu sem ni nak blajor semua tu.3jam kredit lak tu...citt!!

lg satu aku bengang subjek POWER..aku dah boleh skor test 1 n test 2...coursework mark pun sedap.time study week lak lecturer mintak assignment.time study kiter sibuk lak wat assignment.mintak la dr awal sem ke.ini tak...time study week baru tersedar takde kuiz, takde assignment..nak sedapkan hati kot tambah coursework mark, aku pun siapkan lah.biler final, aku yakin leh wat.aku target B+..tp last2 dpt C+ !! lg sekali aku kesal...cis...tak gune..kat mana yg tak kenanye ni??

kalo tak, dah boleh 3 pointer dah...kecewanyer...
skrg, aku ngah wat short sem, tujuan aku utk naikkan cpa aku (average pointer aku).
sbb sem sebelum ni aku teruk sgt.aku kene skor 4 flat short sem ni..utk cpa aku lebih 2.7 ke atas..and sem depan aku ade 3 jam kredit free.sbb awal2 aku dah amik short sem ni.lgpun sem depan psm, aku tanak kalut2 bz..rileks sudeh!!..

aku tak peduli org kate rugi amik time short sem.sbb cuti 2 bulan tu best duduk rumah. itu korang!! bukan aku!!. bg aku tak best duduk rumah.
aku suke duduk jauh dr rumah.bukan aku benci family yer..
cuma aku tak selesa keadaan di rumah.dan hr2 aku duduk rumah sentiasa busy wat mcm2 kerja.kdg2 tv pun tak sempat tengok. kejap ke sana, kejap ke sini.pendek kate kereta ayah aku tu aku yg punyer!!

aku tak kisah kalau lama2 tak balik pun.korang aje yg menggelupur macam rumah korang nak lari.macam korang sorang je ade mak.aku pun ade mak la.macam mak korang sorang je yg sayang korang.mak aku pun sayang aku la.macam korang sorang je rindukan mak.aku pun rindukan mak ler...cuma keadaan duduk di rumah yg wat aku tak selesa.

mungkin sbb aku dr tingkatan 1 tak duduk rumah.2 tahun jer aku duduk rumah.start tingkatan 4 aku dah ade rumah sewa aku sendiri.dah biasa tak balik ni.
aku pekak kan je telinga kalo org sibuk balik kampung.kdg2 utk jg hati kawan, aku terpaksa cakap.."ala...tak best la cuti pendek, nak duduk rumah"....cit!!...hipokritnyer aku.

ape2 pun, aku rindu aqif adik aku yg bongsu.
aku doakan mak ayah sihat selalu.
aku doakan adik beradik aku, jg solat cukup waktu.