Please Click Here!

Sunday, May 17, 2009

rutin musim cuti

dah seminggu aku cuti.dok umah je..membuangkan masa tengok AF yang tah ape2..benci aku AF kali ni...siang pulak tunggu citer laura, pastu zati n si mawas, pastu aqso n madinah, pastu citer matahri..haha lepas gian tgk tv..wat mase ni leh lg relaks..nnt dah ade kete baru menggelupor tak diam..ke sana sini cam lipas...

cadangnyer start miggu ni kot nak belajar dgn ayah main keyboard kat studio..nama je anak cikgu muzik tapi langsung tak reti main even satu instrument...minggu ni start ngn keyboard then next kalo dah ade violin, main violin lak..tapi nnt dah masuk U nak main ape? haha main keyboard laptpop jer...

aku harap cuti ni aku dapat menambah berat badan dari 32kg sampi ke 35 ke...bleh ke? makan banyak dah ni...adeh..berat aku susah nak naik..tak sesuai dgn umor ku yang dah masuk 22 tahun....

oklah..aku nak sambung keje ku mencari duit haha....(biasiswa or pinjaman)..sape2 ade information, share la yer

Thursday, May 7, 2009

yeah.merdeka

selesai exam..ape lagi...balik kampung la..tak sabar nak jupe aqif tomei tu...nak tium2 dier byk2..
hhmm...last paper, electronic digit...pergh..jawapan sumer dalam otak..bukan dalam buku..totally need to think by practically...as a designer sesuai la amik exam ni...aku duduk dalam dewan tu cam org tak betoi..kertas koyak2, tgk kanan kiri, mengeluh..goyang2 kerusi..adeh..dah ler mlm tidur sejam jer..roomate aku lagi la tak tidur beb..hhmm...

forget about it..ni...sape nak tolong aku angkat barang ni?? sape nak tolong kemas ni..?? barang nak letak mane ni..stor sumer dah penuh..problem da..skuter aku lagi...sib bek ade classmate mase kat poli dulu..so, letak umah dier la..dekat kluang aja...pengsan aku ptg ni nak nek motor ke kluang..dr bt pahat..tak pelah..asalkan en b ade...ke mana saje akan ku follow...

ape program balik ni ek? semestinyer la takkan duduk goyang kaki, kene tolong emak, tolong ayah, jadi driver...adeh...takpe...asalkan dapat main dgn aqif..mane abg aku ni...gua mau roadtax kete..kang tak balik lak aku nih..semalam dah ler ade roadblock..jenuh pusing2 jalan..alhamdulillah..sib bek lepas dr polis...

di sebalik keseronokan nak balik ni, jauh di sudut ati aku ni, cuak giler ngan result exam..so far lulus lagi ni..hhmm...paling cuak paper analisis...en nazib, tolong lah bg saya lulus...saya bukan tak study...study...tak cayer tanye roomate saya...

lepas ni tak dapat la selalu online dah...laptop ni akan berehat..cian dier letih satu sem ni..ok ok...rehat yer "lappy"...

sambung kemas barang da...............................................

Tuesday, May 5, 2009

tafsiran mimpi

malam tadi aku mimpi ular banyak sgt..kat hutan kot..entah la..aku ingat2 lupe..ade ular besar tu..nak kejar aku..cuak giler..he..dah ler aku geli ngan ular..aku pun google pasal tafsiran mimpi tentang ular...ini yg aku dapat :

Tafsiran mimpi mengenai ular :

-Jika bermimpi digigit ular, maka pertanda akan mendapatkan pasangan hidup.
-Jika bermimpi melihat ular yang banyak, maka pertanda akan mendapatkan kebahagiaan yang tak terduga.
-Jika bermimpi dikejar ular, maka pertanda ada seseorang yang mencintai Anda.
-Jika bermimpi melihat ular masuk rumah, maka pertanda akan kedatangan tamu yang membawa kebahagiaan.
-Jika bermimpi dililit ular, maka pertanda akan melaksanakan hajat.


malam tadi aku mimpi ular yg banyak..hhmm..ikut tafsiran, akan mendapat kebahgiaan yg tak terduga...pastu lastnyer aku mimpi dikejar ular, maksudnyer ada seseorang yg mencintai aku..
aku harap tak ade la petanda buruk..mimpi ni kan mainan tidur..tp malam tadi bukan mainan lagi dah ni, cuak giler sampai berpeluh2..

p/s: seseorang mencintai aku?

Monday, May 4, 2009

monolog hatiku

tetibe aku terasa sesuatu...
mata mula berkaca.
terbayang kehidupan 4 tahun yang dulu...
3 tahun yang dulu...
ape yg telah aku lalui selama ni?
aku bukan diri aku yg dulu.
diri aku yg dulu tak macam diri aku yg sekarang.
Ya Allah..telah banyak kesalahanku..ampunkan aku Ya Allah.
aku lupa, aku alpa, aku lalai..siapa diri aku yg sebenarnya..
aku rindukan diri aku semasa aku di tingkatan 3 dahulu..
aku benci diri aku sejak aku di tingkatan 4 hingga sekarang.
lately ni pelbagai perkara yg bermain di pikiranku.
aku rase macam baru terjaga dari mimpi.
di mana diri aku yg dulu?
kenapa aku macam ni? kenapa aku jadi macam ini?
mata berkaca lagi.
tak nampak.
kabur....................................................................................
sebutir air mata jernih mengalir di pipi.
lagi dan lagi

Sunday, May 3, 2009

seuntai kata

aku terbaca satu ayat dari Novel "Ayat -Ayat Cinta"

"Kamu tidak akan mungkin bisa memenuhi segala kesesuaian dengan hati semua manusia"
~Imam Syafii~


setiap ape yg kiter wat, pasti ade org kutuk, yg baik pun org kutuk, yg jahat lagi la org kutuk. buat ape dengar cakap org?? buat je ape yg ko rase bagus dan baik. pedulikan ape org cakap. yang baik dijadikan teladan, yang tak baik jadikan sempadan