Please Click Here!

Saturday, March 28, 2009

test 2 analisis

haha...dgn bangganya aku menjawab test 2 tadi...
aku berjaya membuat formula sendiri tanpa aku tahu dari mana asal usulnya.
nama jerk dak elektrik.tapi biler dapat circuit, cam budak awam tengok circuit.

susahnyer la exam...apsal la soalan tah ape2.kalo nak bg soklan susah, buku modul tu tunjuk la yg susah2.ni kalo parallel tunjuk 1cap, 1res, 1ind...contoh pun tak byk.sib bek ade buku fundamental.

beria2 aku study bode plot, last2 aku tak dapat wat transform function.dah tu camne nak wat bode plot? aku nak hentam pun tak tau camne gayanyer.

aku bersedia ape saje yg aku dapat nnt....learn from mistake

Wednesday, March 25, 2009

sharing is caring

teringat waktu keje dulu...
Ch always said "sharing is caring"...hehe....
i'm always remember a moment with my friend in Intel..
but its not that i want to share...
i wanna ask u about a skill that u familiar with...or expert in...


I like edit photo...but i dun have a skill...selama ni aku men belasah je edit photo...tu pun gune photo impact.kalo gune photoshop, naik biru mata aku..kot..so, sesape yg ade minat cam aku nih, ringan2 le tangan utk bg komen or cadangan or idea yg leh di share ek...

sape kat sini pandai gune macromedia flash?? aku rase cam rugi lak aku tak g kursus 3p dulu. yelah...lepas habis final kat poli dulu, aku sibuk cari rumah sewa kat penang n mula hidup baru kat sana.biler aku dah masuk U, aku rase boring present gune power point. aku rasa flash ni penting sbb leh attract lec dgn gaya persembahan...lagipun aku minat benda2 camni..kalo sesape tau kat mana, n cara camne aku nak practise flash dalam masa cuti 2 bulan nnt, share la ngan aku yer.

lagi satu minat aku edit photo, sape tau, selain gune movie maker, ulead video toolbox, software ape yg best utk edit movie..kasik gempak sikit. nnt leh la aku wat video kelas ker...koleksi gambar2 aku ke..

ape lagi ek yg aku minat...hhmmm....nnt aku update lagi yer...
aku minat benda2 yg berkaitan dgn art...sbb waktu sekolah dulu, lukisan aku cantik2, n selalu pamer kat kelas..hehe..rindunyer time sekolah dulu, bawak apron, beli water colour..beli crayon buncho..kalo mak aku beli yg murah, mesti lukisan aku tak bape cantik.yelah..dah colour murah kan..lg satu, aku ni cermat, aku dah naik sekolah menengah pun colour aku elok lagi...

tapi aku dah termasuk bidang engineering...electric lak tuh...aku minat komputer, tapi kat sini belajar analisis litar la....sistem kawalan la...pening aku..aku leh di kategorikan lambat skit utk catch up subjek ni. ala...keje nnt bukan gune pun, cthnye time math hr tu, soklan tak bg formula, hangin aku. bg jer lah formula. giler nak hafal semua. otak aku bukan cam komputer, komputer pun leh black out gak. keje nnt senang je, gune formula yg dah siap dalam software, key in data jer...bukan nyer kene sibuk hafal formula.dalam meeting pun bos takkan tanya, ape formula2...gune je software.

ape pun, aku teruskan jugak cabang yg aku tak bape minat ni...utk masa depan aku jugak...sekali aku dah melangkah, aku akan terus berlari walaupun aku lari lambat.takpe...aku kene kuatkan semngat...argh......

Tuesday, March 24, 2009

inside

i hurt
i cry
i scream
i pound
i'm angry
i get sick
i doubt
i regret
i yearn
i drown
.....i feel pain....

the thinnest of my heart

my life get suck because of you...
suddenly it blow away.
just because of you, friend... just a small matter u want to mention and argue.
are u a kid or adults?

who u think u are? huh...
seems dun want to say anything..i just keep quiet.but my heart...)*^%$#^$#
.im tired because of u friends..
tired..sick..its hurting me..


be careful of what you say,
coz friendship can end in one minute because of a stupid word


you can't see i'm hurting..
you don't notice the pain,
it feels like everyone else
is sitting in the sunshine..
......while im drowning in the rain......

Monday, March 23, 2009

budak ini

>> jom gi jupe lecturer
<< ok.kol 9pg
.....................................................
>> kol 10pg leh tak?
<< hhhmmm...ok
.....................................................
>> kol 10.30pg pulak leh tak?

[mu ingat lecturer nak tunggu mu ker?. jgn main2 camni..cakap cam keling.]

lecturer dah takde...mampus mu nak cari...biler nak jalan projek kalo camni?

Friday, March 20, 2009

test 2 math

best giler soklan math td...
buku jwpn aku kosong..utk satu muka surat ade setengah je jalan kerje.langsung takde jwpan akhir.
aku buntu..confuse...
soklan byk giler.aku penat..lelah utk berpikir..
aku hanya spend masa 1 and half day to study n cover all chapter 2...chapter 3 langsung tak study.
badan aku letih.tak cukup rehat..mata aku pedih.lambat tidur n nangis mlm2..otak aku letih utk berpikir sumer tu..aku berserah utk gagal.
aku tak kisah.sbb aku mmg tak sempat nak study.byk buang masa prepare presentation.
lepas ni ade keje yg menunggu aku..solder utk litar digit n wat projek analisis...projek peranti tak tau lg camne...


*time camni aku rindu suasana keje.......

Tuesday, March 17, 2009

kelam kabut hari ni

best giler aku hr ni....adventure..kat bawah ni aku citer ape yg aku wat utk hr ni...sebenarnye hr ni adalah hr presentation mandarin...tp slide aku tak siap, tak record voice, tak wat hyperlink lg, tak tulis pin yin lagi...character pun takde lg..tp mlm td aku n group aku dah wat sampai kol 4pg..tp baru siap dalam 20%..nyawa aku waktu ni paras tengkuk...ni yg aku wat dr pg..
  1. kol 10pg gi HEP, sattlekan PTPTN
  2. gi bank muamalat, tp bookstore tutup, so, cancel la cucuk duit dulu..kalo bookstore bukak, baru aku cucuk duit..tp ni dah masuk 3 hari tutup ajer...bengang aku..
  3. balik kolej, amik mira gi unit koko, daftar koko utk amik sem depan..aku nak masuk muzik moden, sbb minat, tp takde geng lak...so, aku ikut mira amik koir
  4. pastu gi cr Mr Lim, lecturer mandarin.nak mintak tlng translate dr malay ke pinyin, last minit lak tu, cuak gak kalo dier marah dgn sikap pelajar2 dier yg wat last minit.tp mslhnyer hr2 kitorang ade keje.
  5. so, aku letak mira dulu kat bilik mr lim n balik kolej amik wani lak.dier pun nak wat pinyin gak.
  6. dah borak2 ngan sir, n sattle, aku balik kolej hantar wani dulu. sir ckp, kene hantar report n semua group present. terkedu aku dgr, aku baru siap dlm 20%, camne nak siapkan dalam masa 3 jam...adoi...ngan report sekali.cepat2 mesej azi, concentrate pada report.
  7. pastu g blok pensyarah amik mira lak..pastu balik, mkn.lupe mkn ubat lak td.
  8. pastu pulun ar..ape lagi...kepala serabut wat slide, azi n mira lak pening nak atur ayat...haha..memang kelam kabut..kalo nampak monyet menari2 kat tepi tingkap pun kitorang tak heran time tu..group lain, wani, nini, kak yan lak ade kat bwh bilik aku..dua2 pulun..haha...
  9. dah kol 4 ni...tak siap lagi...tak record suara lagi...last2 kitorang potong isi.asalnyer 3 soklan, jd 1 jer soklan, akan kantoi, tp nak siappunyer pasal.
  10. then, kol 4.10ptg (time tu dah start kelas n start present, aku lak ade kat bilik lg tgh pulun siapkan slide, report dah siap sikit), nini, mira, azi tak g kelas lg, comfirm ssh dpat bas, so aku soh wani n mira g dulu, pastu dtg balik amik aku, pastu dtg balik amik aku lak..ulang alik la..problem helmet lak...takde helmet, jenuh la gi bilik org, pinjam helmet...
  11. kol 4.30 baru aku turun, g kelas.kelakar tgk mira naik moto aku...sblm ni tak berani bawak sbb skuter...comel n jangok sekali...hehe...
  12. sampai2 kelas, ade lbh kurang 15 group present dalam masa 2 jam, aku rasa sgt yg group aku tak sempat, bagus gak, kalo hr len aku present, leh tambah balik isi. last2 lec ckp sambung khamis lepas test mandarin..huh..lega..tp sbnarnya, bayk lagi benda kene wat, prelab analisis, study mandarin n math, present peranti...aduh..
  13. pastu balik, wani hantar azi dulu, then wani dtg amik aku, pastu aku lak dtg balik amik mira...cian azi...demam...so, mintak tlng wani hantar azi dulu..
  14. pastu, kol 8.30mlm kelas ganti math pulak. lg sekali aku lewat.diorang kate kelas kat blok G, tp aku tak tau blok G kat ne..dah nak hbs satu sem, leh plak aku tak tau blok G kat ner..
  15. kol 8.35mlm baru aku n mira gerak gi kelas...tp kitorang gi kelas kat bilik kuliah...kitorang silap, sepatutnye kat blok G, kat FKEE. pastu kene tahan lak ngan mamat arab yg tau cakap english je kat sini.mintak tlng aku n mira wat bm kat diorang.sian..tolong le wat ayat kejap..sib bek bi diorang senang paham n jelas...senang aku nak tlng diorang...
  16. last2 sampai kelas kol 9.15mlm..lambat giler..
  17. skrg aku kat bilik, nak wat prelab analisis yg belambak giler n nk sambung peranti..

sekian, terima kasih..............

Monday, March 16, 2009

project last minute

wuargh....dah kol 3.30pg...aku n mira tak tidur lagi...biul pale otak menyiapkan projek mandarin..
awas ya! ini bukan keje bertangguh, tapi ini keje yg dah lepas high priority...
ate, dah byk benor keje, so, kene siapkan ikut sequence ler...
jenuh ni...nak edit slide, edit hyperlink, gambar2, nak translate ke dlm pinyin lg...taip characteristic lagi...

sib bek esok kelas kol 4, n present kat sir kol 4ptg...tp pg ler aku de hal..nak g hep, nak sattle ptptn, nak g beli buku kat uthm bookstore...

yg penting, ni saat2 yg aku impikan waktu keje dulu...dulu waktu keje nak belajor...hah..nah...amik..


*azie tidur berdengkur....ZZZZzzzzZZzzz

Sunday, March 15, 2009

ulser

setelah sekian lama, baru hr ni aku makan nasik. dah 3 hari aku tak makan nasi. ni semua gara2 mulut aku kene ulser.ni first time aku kene ulser kat sini. sedangkan aku selalu minum air.selalu bawak botol air g kelas.tp aku kene ulser gak..

dulu waktu keje kat intel, sejuk giler, tekak kering, no wonder la kurang air. n tiap bulan la muka aku nampak kat panel klinik. MC sbb ulser je. memang mcm luka kecik. tp ulser ni menyebabkan aku takde mood, tak selera nak makan. luka sampai dua lak tu. besar. aku makan roti je lately ni.

ape2 pun, aku skrg tgh ponteng kelas electronic device dr Ariff. kol 2.30ptg krg baru aku nak g PKU (pusat kesihatan Uni) harap2 dapat le MC. at least status ponteng aku bertukar jd excuse MC...



*td ayah n mak call, diorang mkn mee udang kat port well...huhu...sedapnyer...
*ayah ckp semalam ayah masuk paper sinar...kat sini tak de jual paper sinar..balik nnt baru dapat tgk paper berita ayah..

things need to do

  1. project digit..(high priority)
  2. project mandarin..(high priority)
  3. project analysis..(asap)
  4. project electronic device..(asap)

kalo sumer high priority, kalo sumer nak kene cepat, hbis tu? nak wat mane dulu?
badan ni takleh dikerat2....otak ni takleh nak switch sana sini...ini sudah menguji tahap keupayaanku!!