Please Click Here!

Tuesday, October 28, 2008

freetime

If I have a freetime...

I want to read "tafsir Al-Quran" (continue)
I want to edit my photo
I want to finish novel "Harry Potter and the half blood prince"
I want to lepak at MPH bookstore, QBay
I want to jalan2 satu penang ni

but...

aku tak nampak lagi biler masa aku ade freetime...
tolong..............................

Friday, October 24, 2008

happy deepavali

at last but not least dapat gak aku balik kampung setelah sekian lama aku asyik kerja je.
busy giler.
lepas raya hari tu aku terkena kejutan kerja yang amat besar.
aku dah tak kenal mana satu hr cuti or sepatutnya kerja.
hari2 aku adalah kerja and OT.
Ot lah yang membuatkan aku letih.
Letih untuk berfikir.
Tapi aku akan happy bila time gaji nanti..
Yeehhaa....

*p/s : terbayang-bayang kasut nike, sweater tropicana girl and baju kat body glove..and jam tangan BUM.

Kepada kawan2 yg sambut raya Isnin nanti, Happy Deepavali!!

Thursday, October 23, 2008

Al-Fatihah

According to my post on 14 Oct (Accident title),
Faiz Alwi yang koma selepas accident telah kembali ke rahmatullah pada pukul around 4ptg pada hari Selasa.
Ucapan takziah kepada keluarga dan sahabat handai
Al-Fatihah...
Semoga rohnya dicucuri rahmat.....

Saturday, October 18, 2008

alahai board

Wahai motherboard.....
Boot la cepat...
Supaya kerja aku lebih mudah dan cepat.
Boot masuk DOS je..
Tak susah pun.
Cepat lah boot..
I need to collect data..
"Oh board....boot la cepat...Please.."

Thursday, October 16, 2008

late attending meeting

Alamak!!! kol 7 dah?
Eh, rasanya aku ade meeting pagi ni..
Eh kol bape ek meeting aku ni??
kol 7 ke kol 8am??
Ni yang susah ni kalau meeting dengan orang US.
Time diorang tak sama dengan sini.
Luper lak nak tengok email betol2 semalam.

Lepas aku bersiap...
Lorh....hujan pulak....
Call Catherine...
"Hi Cat, meeting 8am, right?"
"7am la"

Adeh...aku lambat...
"Sorry guys....my bad..."

don't wasting your love

tadi aku terbaca shoutout kawan aku..
she said "LOVE is suck"

I'm totally object it.
Love actually is pure...naturally.
Don't blame the feel that Allah kurniakan.
Love become suck because you make it wrong.
You choose wrong person to give your love..

If you give your love to the one that appreciate you well, I believe
you will know what the LOVE is.....


Nowadays, girls like terdesak nakkan teman lelaki "kekasih"
Entah ape2 lelaki yg they all choose.
They're actually wasting their time, money and definitely wasting their love...
Mat rempit pun jadi untuk dijadikan pakwe.
Ape nak jadi skrg ni?
Ade yang mcam terdesak sampai pilih lelaki yang belom mampu membimbing kiter dan belom tentu menyediakan semua keperluan kiter secukupnya.
Daripada pilih lelaki2 macam ni jadi kekasih its better for being single.
At least takde la maksiat berleluasa macam yg aku tengok kat tepi pantai seagate tu.

Ada kawan aku sorang ni waktu aku belajar kat poli dulu.
Very fanatic dengan pakwe dier.
Cakap pakwe nak dengar. Tapi cakap mak bapak tanak ikut.
Sampai kitorang housemate ajak makan kat kedai depan rumah pun dier tanak sebab pakwe tak kasi.
Benci tol aku.
Macam le pakwe die bagus sangat sampai memuja konon pakwe dier baik lah, handsome la, caring la.
Kad ATM pun bagi pakwe pegang.
Sekarang ape jadi?
Putus... Pastu tak leh kawal diri.
Tak attend kelas. Tak amik kuiz. Tak siap asignment. Jauhkan diri. Malu ngan orang, tanak kawan.
Penyakit....penyakit cari sendiri..
Kiter tak leh cakap takdir semata2.
Ini semua sbab tindakan dan keputusan sendiri.
10% is our action. Another 90% is the effect.
hah...tanggungler akibatnyer.

Cuba fikir...ape yang kau dapat??
Bersikap matanglah dalam memilih pasangan.
Cinta bukan untuk di jual beli.
Jangan kerana putus cinta habis musnah future kiter.
Wahai kaum perempuan....
"Jangan jadi bodohlah....." ADA PAHAM????

tak tahu

ramai orang tanye...

>camne keje ok ke?
>biler nak sambung blaja?
>tanak blaja ke?
>biler nak kawin?
>biler nak bertunang?
>biler nak belanja?
>biler nak beli kereta?

woi... aku tak tahu le..
aku pun tak tahu...
aku hanya merancang
Allah yg menentukan

Yang aku tau aku just ikut flow aje...
Kome ape tau??
Aku dengan hidup aku la...
Priority aku.....

Tuesday, October 14, 2008

raye

Alhamdulillah..
This is my first time I celebrate raya with my status sedang bekerja.
Manyak syonok.kasi sepupu2 yg kecik duit raya.
Bg family aku duit raya. Merasa gak deme duit raya hasil dari aku.
Aku apply annual leave for 1 week utk cuti raya.
sebelum raya tu aku bz giler.
baju raya semua tak beli lg. Tak prepare ape.
Pastu sibuk tolong mak wat kuih.
Sampai ke ipoh kitorang shopping. Balik semanggol around kol 1am.
Bahaya tol. Dah le aku yg drive.Ngantok2 da..

raya pertama aku stay kat semanggol lg, engineer2 aku semua dtg. Bagus la korang...best..cayalah!!
pastu kawan2 aku mase sekolah Mudzaffar dulu.semua serbu rumah aku.
Penat tak kire.

Raya kedua aku balik Ipoh dulu, jupe my cousin yg telah bermastautin kat Australia. Husband dier Australian, Allen.
Nice to meet you Bro Allen, Insya Allah, if I had a chance, I will go study there.
Bro Allen said " your english good"
I said "no la..not really, I need improvement"
Pastu aku bertolak balik Teluk Intan.
Memang kecah kalo balik kampung sini.
Semua sedara mara suke bergurau.
Around kol 9mlm, aku gerak balik semanggol pulak. Tak best tak dpat tido kat kampung.
aku pun balik ngan abang aku, tadi dtg ngan family aku.
Singgah umah paklang kat simpang pulai.
Thanks paklang coz give me duit raya. hehe..

Raya ketiga aku n family aku gi umah cik loloi kat tepeng.
Kitorang bedal mee kari n bihun sup.
Pastu kawan cik loloi dtg beraya, anak dier pemain badminton malaysia ade sekali.
Handsome jugak. Segak dengan kete sport dier. Ape tah namanye, Fairuzizuan
Aku pun sempat bergambar ngan dier.
Rapat gitu!! hehe..Jangan jeles ye b...

Raya keempat gi umah maksu ani lak kat kuala kurau.
makan bihun sup lagi n cicah kerang.
pastu g umah pakcu mok kat pt buntar.
pakcu mok wat kebab.
aku makan 2 kebab pita.

Raya kelima dah kene balik penang.
Ala...malas la..mesti banyak keje.

Sekali raya keenam, aku dapat berita gembira,
CH my engineer said "Diyana, good news, your board dah mati"
Ala....aku kene setup board baru...
huhu..........

busy

Last week direct aku kene OT.
For the whole week you know.
Every day balik kol 1pg.
Mmg meletup gaji aku bulan ni.
52 jam x RM20..wow..
Where is my data?
Debug, measure, test sana, test sini.
Meeting sana, meeting sini.
Dah jadik cam engineer.
Mmg banyak knowledge aku dapat keje kat sini.
New experience.
Tapi ape2 pun aku penat.
PENAT...PENAT...

accident

Lately, too many accident case that I've heard.
So, we need to be careful. Drive safety.
My house mate accident raya hr tu. Something problem with her neck.

This morning my team gempak because Nuri, technician in our team accident on the way to go back home from Intel around 1am. Faiz Alwi yang bonceng moto ngan Nuri, koma and still in hospital.

May all of you will quick recover soon...
Lets wish n pray for them...

Monday, October 6, 2008

camat ari raye

wa...
lamenye tak de chance nak post kat blog aku ni.
cuti raya seminggu, internet aku pun cuti.
so, welcome back to work.haha..
Actually, im feel sleepy right now. Juz came back from OT ma..
I wanna wish "selamat hari raya to all muslim".
to all my friends, aku memang ade wat salah kat korang, sempena bulan baik ni,
aku nak mintak maaf kat korang. aku tau mesti ade salahnye..n korang pun memang ade sangat wat salah ngan aku. tak reti nak mintak maap ke?? huhu.. jangan risau, aku maafkan ek..

tp aku nak ingatkan, biler terjumpe aku or terselisih ngan aku jangan le wat kerek or belagak tak kene tempat. mcm kawan kiter sorang ni (kawan aku ke??). aku jupe dier kat GM ngan mak dier.
aku tegor dier tp dengan bangganye dier jawab dier menganggur. aku memang tau dier menganggur. maksud aku sambil tanam anggur tu wat ape? plak tu tak reti la dier ni nak salam ngan aku or mak aku. padahal sebelum ni dier dtg umah aku family aku layan punye le baik. dier pun suke adik aku aqif ni. so now, nape lain plak jadinye?? nape dier wat camni??
ape salah aku??? hiyak... hhmmm..mesti ade yg tak kene ni. mesti ade orang menyucuk, or dengki or tak suke tengok orang lain senang.suke nak kucar kacirkan relation org lain.

ape2 je la.kepada orang yg aku cakap ni, aku lupekan je la.takde sampai jiwa aku kacau.
aku lebih senang dengan life skrg. sebab tak jumpe korang sume...
haha...bestnyer....bahagia. free.. no need to be hypocrite.
aku dah tolong, dah ajak untuk sama2 kerja or blaja. tapi sape suruh jual mahal?
belagak tak kene tempat..
kalo belagak ade benda takpe gak. kot le dah g blaja kat oversea or kot dah jadi manager ke takpe gak kalo nak belagak.