Please Click Here!

Monday, September 22, 2008

rindu sane

Now, im on the way going back semanggol from ipoh.
rindunye nak update kat blog ni.
lately aku bz je.
asyik balik dr keje lambat..
ni pun dapat turun ipoh jap je.
gi umah makwe kat tasek.
hantar kuih.ramai org tempah nak dekat raya ni.

rindunye kat ipoh ni tak terkate.
sbnrnye tak tau ape yg aku rindu.
nak kate rindu kat kawan kat ipoh ni, aku takde la ramai kawan.
kalo aku sampai ipoh je first kawan yg aku ingat ialah sukor.
aku susah nak baik ngan kawan sebaya perempuan.
sebab aku tak suke sikap kawan2 perempuan ni.
aku lebih suke kawan dengan perempuan yang lebih tua dari aku.
macam kak shida and kak zu.
they are truly friends.
bg aku kawan perempuan yang sebaya ni ego, suke belagak tak kene tempat, bajet cam bagus.suke mengumpat n reka2 citer.
kalo kawan ngan perempuan yang lebih tua, diorang lebih bersikap matang.
n lebih bersikap tolak ansur.
faham memahami,tolong menolong n lebih bersikap terbuka.
kalo yang sebaya ni kalo kiter susah, mampus la deme takkan tolong. kalo tolong pun sebab terpaksa. sebab takut nnt deme susah kiter lak tanak tolong.
itulah reality...

tu sebab aku suke headline blog ni reality..
real life yang aku nampak, aku tafsir, aku timbang..

berbalik citer aku tadi, aku rindu ipoh ni sebab aku tinggal lame gak kat sini.
banyak kenangan aku kat sini.
susah senang hidup aku belajar kat sini.
macam2 perangai orang aku jupe kat sini.
aku suke suasana kat ipoh ni.
thanks untuk orang tersayang.
kerana mengembalikan semangat aku yang pernah hilang dulu.
kat sini dulu.

Alhamdulillah..
syukur ke hadrat Ilahi...

Tuesday, September 16, 2008

beza

my birthday for this year was happening..
I'm very appreciate it..
All of my clique wish my birthday, belanja me makan and also give me birthday's card.
I was very happy having these kind of friends.

Compared with my birthday during my study in polytechnic, i shared my birthday with only my lover..if possible, i wanna share my meaningful day with my fellow friends.
but friends mean nothing there..

They're just need me and remember me when needed.
F.R.I.E.N.D.S mean nothing years ago...
but F.R.I.E.N.D.S mean happening now...
I can feel it..

Sunday, September 14, 2008

my birthday

semalam genap le umur aku 21 tahun..
alhamdulillah...

aku pun balik kampung untuk celebrate ngan family serta orang tersayang.
tengah hari tu aku pergi tesco kamunting. kat sini takde secret recipe. so belilah kat kedai roti king aje. kek nye not bad la..dibelanjai hehe.thanks to ehem2 for support my cake..

this is my cake...blueberry cake with white chocolate..


takde le celebrate sangat. tapi time ni rumah aku meriah le. abang aku balik..family aku semua cukup.berbuka puasa bersama2..that was happening.i'm appreciate it.

birthday aku kali ni aku nak tingkatkan hidup ini. nak maju n terus maju..
hehe...
Insya Allah

Sunday, September 7, 2008

movie deception


argh... penatnye keje... suddenly...

AF : jom kiter tengok mid night mlm ni?

Aku : Jom. kiter pergi ramai2.

FK : Ikut je.

CH : ok. No problem.

YW : What movie?

AF : ikut nasib je. Pergi je. Ade citer ape kiter beli je tiket.

YW : ok. U tengok kat internet,ok?


kol 11.30mlm kitorang pun pergilah GSC kat Queensbay...

Lastly, we all tengok citer DECEPTION.
wah...best giler citer ni.
Mula2 cam tak best coz cannot get the picture what is actually happen.

biler rumah Jonathan meletup rase frust giler.
AF said that hero lom mati..huh..lega.

Lastly hero change his image...Very hansome guy...huh..i like it..


YW : wah...diyana suka ar..very lengchai..

AF : hbs la lepas ni diyana mesti cari gambar watak Jonathan tu kat google...
CH : after this ar, we don't want wearing spectacle..haha..
Aku : hansome nyer...

FK : oo...dah pandai ek..


very nice movie. This movie is 18PL. habis semua terkeluar..SX, SG, EV, PAE, SMV...haha...merapu..tu nama team kat tempat aku keje..
try la watch this movie... gotcha!!!!

Thursday, September 4, 2008

param II

jam 5.10 ptg
kat office communicator

aku : hari ni nak g param kat mane plak??

senyap....

dia : hah? param??

aku terkejut sikit..
lorh...rupanya aku tersilap orang..
kat office communicator ni display nama father kiter dulu.
aku nak chat ngan Ariff (display name : Abdul Rahman, Mohammad Ariff).
tapi terchat ngan Ab Rahman lain plak..sorry ek..

aku : eh silap orang.sorry.param tu pasar ramadhan
dia : tak pe. at least blaja word baru, param.hehe..
aku : haha

pastu aku chat ngan ariff plak.

aku : tadi tersalah org lah
ariff : haah..cube ariff sebelah cube dier je.haha.dier bgtau kat ariff tadi.
aku : malu. so ariff nak pegi param ke?
ariff : dah pegi dah. semalam.hehe
aku : hr ni balik lambat kot.nak g param dekat rumah je la.
ariff : ok.ariff pun dah g param lepas training tadi.
aku : ok

MORAL : len kali bagi salam dulu.jangan main aci redah je.huhu...

Wednesday, September 3, 2008

"param"

jam 5 ptg
kat office communicator

Ariff : hr ni nak buka puase kat ne?
aku : not sure la

Ariff : nak g "param" tak?
aku : hah? "param"? ape dier?
Ariff : PAsar + RAMadhan
aku : hehe... (aku gelak sorang diri)
Ariff : nak g tak? kol bape kuar?
aku : jap, tgk dowang dah siap keje or blom..


sambil aku tengok diorang...

aku : korang nak g param tak?
dowang : hah? pegi mane tu? ;muka tercengang
aku : pasar ramadhan....
dowang : ingatkan ape td... g kat sunshine le

sambung chat dgn Ariff

aku : ok. jom g param
Ariff : kat masjid bayan
dowang : kat sunshine tu kan?
Ariff : haah. tunggu kat parking
dowang + aku : ok.

sesampai je param, terkejut aku
besar la jugak. terkejut sebab mesti tak larat jalan.
mcm2 makanan.mahal tol.
pusing dekat 3 round.longgar skru kaki.
aku pun balik dengan membawa pulang nasi ayam, ayam percik and air teh bunga.

Tuesday, September 2, 2008

bermulanya ramadhan

Alhamdulillah..
Ramadhan come again..
with cheerful and hopefully i have the improvement
close to Allah..
nothing to say hear..
i have no idea
dun know how to express my feeling
i am pretty busy lately.
to all of my friend.. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN..
Moga mendapat keberkatan dariNya..